2016 yılında yayınlanan Gerçek ve Renk genel hatlarıyla sistemi, gerçekliği, renklerin dışarıda yüklenmesine ve böylece gerçekliğimizi inşa eden bir düzende olduğumuzu sade bir dil ile gözler önüne sermektedir.
İnsanın kendini ve hakikatini anlamasını sağlayacak ve içerisinde olduğu simülasyondan uyanıp ve böylece özde saklı olan gerçekliği görmesine ve ulaşmasına neden olabilme idaasındadır.
Aslında kitabın en belirgin yönü dünyanın insanlar için kurulmuş bir düzende onu düzenleyen bir yaratıcının varlığını idrak edebilmek üzerinedir.
Ancak yaratıcı gerçeğine ulaşmadan önce sistemdeki araçların bilgi üzerindeki deformasyonun dışına çıkıp zihinsel anlamda özüne dönebilmesi sağlayabilmektir.
Maddenin algılar üzerindeki etkisinin ne kadar gerçek olduğunu sorgulatırken ayrıca simülasyonu da birçok yönüyle ele alınmaktadır. Ve beyin dilinin dışarıdaki dil ile olan uyumu sayesinde izlenmekte olunan dünyanın realitesine yeni bir bakış sunmaktadır.
Dünyadaki renkliliğin ortaya çıkabilmesi için öncelikle dışarıda griliğin oluşması gerektiğini ardından renklerin görülebilir duruma getiren ve içerisinde bulunan yapı sebebiyle algılamanın gerçekleştiğini anlatmaktadır.
En nihayetinde kitabın bir sistemin içinde yaşayan insanların onun içinde yarı uyanık yarı uykulu gözlerle hayatlarını devam ettirirken, aslında yaşamın gerçek haline varamadıklarını çünkü kurulu yapının ve kadersel yaklaşımların bunu önlediğidir. Ve hatta sistemin bundan kuvvet almasından sonra daha da güçlendiğini söylemek mümkündür.
Son olarak Gerçek ve Renk insanların gerçekle tanışmalarını ve onu anlayıp ardından görebilmeleri için yalnızca bir hatırlatmadır.
Yazar Seyithat